Menu

1955: Ynglingene til Herten, Tyskland

Køge Boldklub fik af Stævnet overdraget en indbydelse til at deltage i en international ungdomsturnering i Herten, Tyskland i dagene fra 10.-13. maj.

Herten er en by på ca. 50.000 indbyggere, beliggende i Ruhrdistriktet.

I turneringen deltog udover Køge hold fra følgende klubber:

Stade de Francaise Paris, Frankrig. Volewijckers Amsterdam, Holland. Lokomotive Halberstadt, FC Schalke 04, Eintracht Gelsenkirchen, VfL Bochum og Spielvereinigung Herten, alle fra Tyskland.

Følgende spillere blev udtaget til turen:

Knud Andersen, Finn Nielsen, Per Rasmussen, Benny Nielsen, John Nielsen, Flemming Nielsen, Niels Jensen, Knud Nielsen, Henning Henriksen, Eilif Jensen, Eggert Bay Hansen, Preben Hansen, Henning Petersen, Jørgen Andersen og Ole Gr. Nielsen.

Turen blev ledet af Egon Overgaard og P. E. Mortensen.

Om turen stod følgende at læse (i udpluk) i Køge Boldklubs Medlemsblad, maj 1956, skrevet af Egon Overgaard.

Med højt humør og store forventninger mødte alle gutterne paa banegaarden onsdag morgen kl. 6.30. Desuden var enkelte forældre, ledere og bestyrelsesmedlemmer mødt for at tage afsked med drengene. Starten fandt sted kl. 7 og rejsen til Gedser forløb udmærket. 

I Hamburg havde vi et ophold paa ca. to timer, som vi benyttede  til at gaa paa indkøb i. Nogle gik i stormagasiner og andre paa "Gashaus" hvor der bl.a. blev købt "Engelsk bøf i Hamburg".

Humøret var højt hele vejen og kl. ca. 22 ankom vi til Wanne Eickel og her var der stor modtagelse, alle ynglingespillere fra Herten samt ledere var mødt op. Fra Wanne Eickel gik turen med bus til Herten hvortil vi ankom kl. 23. 

Paa "Brauckmann", hvor Spielvereinigung Herten havde sine lokaler, fik vi anvist vore kvarterværter og derefter gik turen hjem i seng, hvilket for de festes vedkommende var haardt tiltrængt.

Dagen efter spillede vi den første kamp, mod Spielvereinigung Herten og vi tabte med 5-0. Men inden fandt selve aabningshøjtideligheden sted og her blev udvekslet standere og man gik derefter i gang med kampene.

Vi spillede paa selve stadionbanen en forholdsvis god græsbane. Med hensyn til spillet, saa var vore spillere ikke saa daarlige som resultatet 5-0 viser, men lovene i Tyskland gav meget frie tøjler til det haarde spil og det er jo ikke ligefrem det, vore spillere er mest vant til.

Næste kamp var mod Spielvereinigung Hagen der også vandt med 5-0, mens den tredje kamp blev spillet i Borken der vandt med 4-2.

Søndag spillede vi vores sidste kamp mod Wolewijckers fra Amsterdam og den vandt vi med 3-1 i en kamp hvor vore kæmpede som løver.

Turneringen blev vundet af Herne der i finalen vandt 4-2 over Herten efter omkamp.

Hjemturen begyndte mandag morgen kl. 6 og forløb lige så udmærket som udturen. Kl. 22.18 var vi hjemme i Køge efter en alles mening meget vellykket tur og mange oplevelser rigere.

Luk