Menu

1950: Juniortur til Norge

(Denne historie (udpluk) er hentet i Køge Boldklubs Medlemsblad, September 1950, og skrevet af Kaj E. Jensen fra klubbens ungdomsafdeling).

Torsdag den 3. august kl. 7 morgen mødte 26 glade drenge og 2 ledere paa Køge Station for at starte paa turen til Norge-

Busserne var allerede kørt op og indladningen af bagagen kunne begynde. Der var meget, men vi fik da plass til det, og saa startede "slagsmaalet" om de bedste pladser. Vi skulle jo køre 600 km paa een dag, og selv om Ejby Hansens vogn er en dejlig vogn, skulle der jo skaffes plads til 29. Alle blev dog anbragt, og turen kunne begynde.

Første maal var Helsingør, hvor vi skulle naa færgen kl. 9. Vi naaede den ogsaa, men da den ikke tog rutebiler med, maatte vi vente til 9,45 og kom ogsaa fint over og begyndte at køre i venstre side. Hansens søn, Ernst, klarede det straalende, og han var en udmærket kammerat paa hele turen, og det siger vi dig tak for, Ernst.

Det næste ophold var i Varberg, hvor Benny skulle tale med sin søster og vi andre benyttede opholdet til en tur i byen. Drengene opdagede snart, at der var bananer, og der blev hurtigt tørlagt et par forretninger. De kostede kun 20 øre stk., saa det var jo en billig fornøjelse.

Turen gik videre, saa snart vi havde faaet Benny ombord og den næste by vi kørte igennem var Gøteborg. Det var en flot by med en mægtig havn.

Desværre havde vi nu et par uheld med vognen - det var benzinen det var galt med, og vi ankom derfor først til grænsen kl. 22.30, saa vi ikke fik set det kønne landskab. Heldigvis fik dog set det paa vejen hjem. Vi kom hurtigt og smertefrit gennem tolden. Nu var vi ved at være ved maalet og humøret steg igen et par grader. Kl. 12 naaede vi endelig frem, og vi kørte lige til herberget, hvor vi skulle bo.

Næste dag var vi friske og udhvilede. Kl 9 fik vi udmærket morgenmad, og saasnart vi havde spist, kom lederen for Sarpaborg F.K., herr Bjørn Olsen, og hilste paa og bød velkommen til Norge.

Næste dag skulle begge hold spille.

Ynglingeholdet spillede først, og inden kampen overrakte vi nordmændene en stander med Dannebrog og vi fik blomster, saa det var jo mægtig højdtideligt.

Kampen var udmærket, og resultatet blev 2-2 efter at vi havde været bagud med 2-0. Derefter spillede de smaa drenge. De tabte 2-1, men skulle have vundet kampen, men deres modstandere var for store, saa vore drenge ikke kunne klare det rent fysisk.

Lørdag aften var vi inviteret til en kamp i dennorske serie mellem to hold fra Sarpsborg. Kampen stod mellem S.F.K. og Sparta.

Søndag var vi en tur ved stranden. Mandag gik rejsen videre til Oslo hvor vi skulle overnatte  på Russløkke Skole.

Mandag skulle vi spille. De smaa spillede først og de tabte med 4-0. Bagefter spillede ynglingene og naaede 2-2.

Næste dag skulle vi tidligt op og hjemad mod Køge. Til sidst en tak til alle der har været med paa turen for jeres gode opførsel.

Luk