Menu

Store udenlandsrejser

Denne side er under opbygning

De første mange årtier var Køge Boldklubs førsteholdstrup på flere store, spændende udenlandsrejser. 

Her er nogle af de store rejser:

Belgien 1948

Jugoslavien 1949

Østen 1954

Milano 1965

Mellemøsten 1967

Afrika 1972
Så sidder man der pludselig en aften ved skrivemaskinen og skal til at fortælle lidt om én af de største oplevelser et hold fra Køge Boldklub har haft, nemlig turen til Afrika, nærmere bestemt turen til Nigeria og Ghana i tidsrummet 18.-29. november. Man syntes, det lød så nemt og ligetil den dag, da Medlemsbladets fortræffelige redaktør Søren Olsen, sagde: “Kan du ikke lave et stykke til bladet”. Man siger frisk og frejdigt: “Ja, det skal jeg nok klare”. Og nu sidder jeg hér med hovedet fyldt af tanker, indtryk og oplevelser, som slet ikke har nået at bundfælde sig, men som jeg skal prøve at give videre på tryk.

Østen 1974
Når Køge Boldklubs historie skal omtales, vil nogle enkelte store ting komme frem. Det, der skriver klubbens historie er de to Danmarksmesterskaber i 1954 og 1975, men også oplevelser, væk fra turneringer og det daglige klubliv, har sat sig fast i erindringen hos nogle medlemmer, nemlig de som har deltaget i de to rejser til Det Fjerne Østen. Det er to rejser, der indskriver sig i Køge Boldklubs historie, og i denne artikel vil jeg kort berette om rejsen fra 27. februar-16. marts 1974.

Canada 1980
Mandag den 7. juli 1980 kl. 15.45 drog 45 spillere, ledere og trænere med damer på en 16-dage lang kombineret trænings- og ferietur til Toronto i Canada. Med Sonny’s nye, lækre turistbus gik det mod Kastrup Lufthavn, hvorfra vi skulle med Sterling Airways kl. 18.00. Med en lille halv times forsinkelse lettede vi fra Kastrup med kurs mod Toronto, med en mellemlanding af ca. halvanden times varighed i Keflavik på Island, undervejs. Kl. 22.30 canadisk tid – kl. 04.30 dansk tid – landede vi i Torontos store internationale lufthavn, hvor vore værter ventede på den danske delegation.

Ægypten 1982
Køge Boldklubs divisionshold drog søndag den 20. februar til den 2. marts på træningsophold i Port Said i Ægypten. Under opholdet spillede holdet én officiel kamp samt to træningskampe, hvori træner Leif Sørensen fik rig lejlighed til at eksperimentere med forskellige opstillinger. Desuden havde Leif Sørensen sine spillere til træning to gange dagligt – undtagen på kampdagene – hvor han fik lejlighed til at øve skudtræning, boldøvelser – noget han ikke har haft mulighed for i hjemlige omgivelser på Køge kommunes frygtelige grusbane.