Menu

1966: Ynglingene til Kristiansund i Norge

I dagene fra torsdag den 30. juni til tirsdag den 12. juli var Køges ynglinge på tur til Clausenengen Fotballklub i Kristianssund i Norge.

Holdet skulle deltage i den største internationale jubilæumsturnering for ynglinge overhovedet i Norge med deltagelse af hold fra otte norske byer samt Sverige.

Køge placerede sig som nummer to i denne fornemme, internationale turnering. Vejen fra starten til slutkampen er ofte lang og stokkende.

Vi skulle møde ”Lyn” fra Oslo i den sidste kamp i vores pulje. Forinden havde vi slået Molde med 3-0 samt Trondhjem med 6-0. Spillerne fra ”Lyn” havde fortalt alle, at danskerne skulle de noklægge ned, men for at hindre os i at vinde puljen skulle de vinde forholdsvis stort. Kampen endte uafgjort 0-0, og det var vi godt tilfredse med – men det var ”Lyn” ikke.

Ved den efterfølgende banket var jeg placeret ved siden af cheflederen fra ”Lyn”. Havde man spurgt ham, hvor danskerne sad ved bordet, tror jeg ikke, han havde vidst det. Jeg tror ikke han kunne lide danskere mere. De havde satset meget højt på at vinde denne turnering.

Vores udmærkede ungdomsformand, Egon Overgaard, var ved dansen til banketten uovertruffen. De norske damer blev hvirvlet med i fejende danse. En norsk dame betroede mig, at vor formand simpelthen dansede vidunderligt – en ikke uvæsentlig detalje i det embede.

Jeg vil benytte lejligheden til at sige tak til alle medvirkende til at denne tur kunne gennemføres. Også Boldklubbens Venner og Medlemsbladet havde givet tilskud til gennemførelsen af denne rejse.

Fra Køge Boldklub deltog følgende spillere: Jens V. Christensen, Jørgen Pedersen, Leif Becker Jensen, Peter Sønderbech, Bjarne Becker Jensen, Søren Broskov, John Larsen, Mogens Olsen, John Christiansen, Svend Poulsen, Jan Sørensen, Henrik Jagd, Torben Sørensen, Ole Rasmussen Stig Nielsen, Hans H. Olsen og Carsten Larsen.

Som ledere deltog Egon Overgaard, Ove Larsen og Kurt G. Nielsen.

Ove Larsen, Ynglingeafdelingen

Luk