Menu

DM i indefodbold 1994/95

Søndag den 22. januar drog en delegation fra Køge Boldklub til Fredericia-hallen for at deltage i DM i indefodbold til store mål for sæsonen 1994/95.

Men inden holdet var nået så langt, skulle holdet igennem en indledende runde søndag den 4. december i Slagelse og endnu et Øst-kvalifikationsstævne i Roskilde, hvor Køge endda kun slap gennem nåleøjet på mindst mulige margin.

20 klubber havde kvalificeret sig til DM-finalerne i Fredericia. Lodtrækningen havde sendt Køge i pulje med AaB, Skive IK, Døllefjelde-Musse IF og Tarup/Pårup IF.

Fra første dommerfløjt gjorde Køge det klart for alle, at man var taget til Fredericia for at gøre den bedste reklame for klub og by.

Første kamp - alle kampe á 11 minutter - mod Skive IK blev vundet 8-3. Dernæst blev det 5-4 mod Døllefjelde-Musse IF, hele 5-2 over AaB og endelig 2-1 over Tarup/Pårup IF, og dermed en suveræn førsteplads i puljen. I kvartfinalen ventede Nørresundby Boldklub, der efter en meget spændende kamp blev besejret 4-3.

I semifinalen stod Køge overfor Vejle Boldklub der i de forudgående kampe havde vist spil af stor styrke. Det blev igen en meget spændende affære som Køge vandt 4-3 efter 4-1 føring blot halvandet minut før tid.

Køge var nu til alles overraskelse nået DM-finalen. Hvem modstanderen ville blive, afhang af den anden semifinale mellem storfavoritterne FC København og den lille fynske klub Tarup/Pårup, som Køge havde haft grumme vanskeligheder med at besejre 2-1 i den indledende pulje.

Benny Johansens tropper fra FC København vandt en kneben 4-3 sejr og var dermed klar til finalen mod Køge.

Efter at Vejle havde sikret sig bronzemedaljen i "trøstfinalen" mod Tarup/Pårup, kunne Køge og FC København gå på banen for at fordele guld- og sølvmedaljerne 1995. Bortset fra den tilrejsende gruppe FC København-fans, føltes det som om at samtlige 2.000 tilskuere i Fredericia-hallen holdt med provinsholdet fra Køge. Stemningen var utrolig - spændingen og dramaet på banen ligeså.

Køge kom foran 1-0 på et langskud af Jacob Gregersen. FC København svarede igen og bragte sig planmæssigt foran 2-1. Men Køge fortsatte med det optimistiske spil - Jacob Gregersen udlignede på hovedstød til 2-2 inden Frank Brodersen bragte Køge på 3-2. Sensationen lurede, og under stormende jubel lykkedes det "lille hurtige Tom Hansen", som det blev sagt i DR-TV søndag aften, at score til slutresultatet 4-2 til Køge over et FCK-hold bestående af bl.a. tvillingerne Martin og Michael Johansen, Christian Lønstrup og Iørn Uldbjerg.

Jublen var stor da dommer Holger Hansen fløjtede af. Med pokal og guldmedaljer fulgte en check på kr. 30.000, som blev overrakt af DBU-repræsentanten Erik Asmund til anfører Lars Frisch. Oveni dette blev Carsten Jensen kåret til DM-turneringens bedste målmand - og denne præstation indbragte ham en check på 5.000 dejlige danske kroner. Udover at stå fremragende på mål blev Carsten Jensen tillige sit holds topscorer ved DM-stævnet med 10 mål. Sådan!

Køges øvrige mål i Fredericia-hallen blev scoret af Jacob Gregersen 8, Frank Brodersen og Tom Hansen hver 5, Lars Frisch 4 mål. Udover disse spillere havde Jan Olesen og Claus Andersen haft en fod med i spillet da de begge deltog i kvalifikationsstævnerne. Træner for Køge var Erik Rasmussen, der imidlertid ikke ønskede at spille med, men "nøjedes" med at udtage holdet. Holdleder var Per Møller.

Efter finalesejren kunne champagnepropperne springe i Køges omklædningsrum, hvor også sejrssangene rungede så Fredericia-hallens tag løftede sig! Godt hjulpet til af de mange tilrejsende Køge-fans fra Supporterklubben "De Stribede".

Køges danske mestre i indefodbold 1995. Fra venstre ses Lars Frisch, Carsten Jensen, Tom Hansen, Frank Thøgersen. Forrest løfter Jacob Gregersen pokalen. Til venstre ses holdleder Per Møller. (Arkivfoto).

Luk