Menu

HB Køge overtager Køge Boldklubs 2. divisionshold for kvinder

image Den nye cheftræner for HB Køges 2. Divisionshold Michael Maagesø foreviget med tre af sine spillere. Fra venstre ses Shanja Kirmanj, Amanda Mikkelsen og Xenia Jacobsen. (Foto: hbkoge.dk).
Anders Ebbesen, HB Køge
18. august 2023 kl. 13:07
Med overgangen fra Køge Boldklub til HB Køge får svanernes førstehold i Gjensidige Kvindeliga også en form for et udviklingshold, der ventes at kunne gavne klubben sportsligt på den lange bane

HB Køge får et 2. divisionshold i kvindefodbold. Efter indbyrdes aftale med moderklubben Køge Boldklub overtager den professionelle overbygning HB Køge driften af det 2. divisionshold, der indtil nu har hørt under Køge Boldklub.

Ændringen betyder, at holdet fremover kommer til at optræde i svanernes blå/sorte trøjer og med HB Køge-logo på brystet.

Holdets overgang fra Køge Boldklub til HB Køge-regi sker efter ønske om at bringe 2. divisionsholdet tættere på klubbens førstehold og generelt udvide klubbens setup indenfor kvindefodbold, så det passer til ambitionen om på sigt at blive Skandinaviens stærkeste klub på området.

"Vi har undersøgt mulighederne for at lave den her ændring i et stykke tid. Det har ikke været en process uden komplikationer, men vi er meget glade for, at det nu er lykkedes. I vores øjne er det nødvendigt for at vi på den lange bane kan udvikle os som klub og blive en endnu større faktor indenfor international kvindefodbold. Der skal lyde en stor tak til alle i Køge Boldklub for deres velvillighed og forståelse for vores ønske", siger direktør i HB Køge Per Rud.

Han understreger samtidig, at driften af holdet stadig vil ske i tæt samarbejde med Køge Boldklub som stadig formelt vil ligge inde med holdets licens. Nøjagtigt som de gør det for HB Køges førstehold i Gjensidige Kvindeliga.

Flere af spillerne i 2. divisionsholdets nuværende trup var en del af førsteholdstruppen, da HB Køge for alvor lancerede sin satsning på kvindefodbold for seks år siden. Sidste år sluttede holdet på en tredjeplads i 2. divisions slutspil, pulje 1. I vinter trak holdet desuden store overskrifter, da det sikrede sig det danske mesterskab i futsal.

Forud for 23/24-sæsonen er Michael Maagesø blev udpeget som cheftræner for 2. divisionsholdet. Michael har arbejdet som ungdomstræner i Brøndby IF i mere end 10 år og glæder sig nu til den nye udfordring i HB Køge.

"Jeg glæder mig til at få nye udfordringer og være med til at bygge noget nyt op i en anden klub. Alle har jo kunnet se, hvordan HB Køge har sat sig igennem og gjort sig til flagskibet inden for dansk kvindefodbold i nyere tid, så det er selvfølgelig et attraktivt sted at komme til. Især når man som jeg har et hjerte, der først og fremmest banker for pige- og kvindefodbold", siger 42-årige Michael Maagesø.

I HB Køge vil han blive suppleret af Jano Nissen, David Lee Rigelsen og Dennis Bauer i teamet omkring holdet. De fortsætter alle tre sideløbende i deres øvrige respektive roller i HB Køge. Samtidig fortsætter Jeanette de Fries som holdleder, ligesom Theis Raagaard fortsat vil være tilknyttet som behandler for holdet.

Med overgangen fra Køge Boldklub til HB Køge får netop svanernes førstehold i Gjensidige Kvindeliga altså også en form for et udviklingshold, der ventes at kunne gavne klubben sportsligt på den lange bane.

"Det kan give os nogle gode nye muligheder at få 2. divisionsholdet ind under vores vinger og tættere på vores Kvindeliga-hold. Dels kan førsteholdsspillere, der eksempelvis har været ude med en skade, få noget spilletid og komme tættere på kampformen på 2. divisionsholdet, inden vi kaster dem i aktion i Kvindeligaen. Men der er også spillere, der kan komme den anden vej fra. Spillere fra 2. divisionsholdet, der gør det godt, kan få chancen på vores førstehold eller vores spillere på fra ungdomsholdene kan blive introduceret til seniorfodbolden ved at få spilletid på 2. divisionsholdet, inden vi rykker dem i førsteholdstruppen," forklarer cheftræner for HB Køges Gjensidige Kvindeliga-hold Kim Daugaard.

2. divisionsholdet åbnede sæsonen i lørdags, hvor det blev til et ærgerligt nederlag på 3-2 på udebane imod Allerød FK. Som følge af overgangen vil al information og referater af holdets kampe fremover kunne findes på hb.koge.dk.

Se holdets kampprogram for efterårssæsonen 2023 her

Du kan opleve holdet i aktion allerede på søndag den 20. august kl. 13.00 når holdet møder Dalum/Næsby på Beierholm Banen på Køge Idrætspark.

Seneste nyheder

 • Kvindeseniorer
  Kvindeseniorerne vandt årets første titel til Køge Boldklub
 • Kvindeseniorer
  Køges danske Futsal-mestre hyldet af Køge Kommune
 • Kvindeseniorer
  HB Køge overtager Køge Boldklubs 2. divisionshold for kvinder
 • Kvindeseniorer
  35 spillere bidrog til en fornem debutsæson i 2. Division
 • Kvindeseniorer
  DM i Futsal 2023 til Køge Boldklub: Pragtpræstation bag velfortjent mesterskab
 • Kvindeseniorer
  Sølvmedaljer til Køge ved SM i Futsal for kvinder
 • Kvindeseniorer
  Flot film om kvindeseniorfodbold i Køge Boldklub
 • Kvindeseniorer
  HB Køge kvindefodbold: Fra Serie 1 til CL på 3 ½ år (3)
 • Kvindeseniorer
  HB Køge kvindefodbold: Fra Serie 1 til CL på 3 ½ år (2)
 • Kvindeseniorer
  HB Køge kvindefodbold: Fra Serie 1 til CL på 3 ½ år (1)
Luk