Serie 1: Mosegaards sejr nr. 50 som Køge-chef

image Køge Boldklubs cheftræner Nicklas Mosegaard. (Arkivfoto).
Per Møller
14. april 2024 kl. 11:43

Da Køge Boldklubs flagskib, herrernes førstehold i Serie 1, Pulje 2 fredag aften var på besøg hos FC Kalundborg, hentede holdet en endog meget sikker sejr på 8-1 - alle otte mål scoret efter pausen.

Det var ikke kun de tre værdifulde point der kunne jubles over efter kampen - men også at sejren faktisk var cheftræner Nicklas Mosegaards nummer 50. som chef for Køge Boldklubs førstehold.

Kampen var samtidig Nicklas Mosegaards kamp nr. 75 i spidsen for Køge-holdet, så det er jo en ganske fremragende statistik han kan fremvise - sejr i to ud af tre kampe.

Nicklas Mosegaards første kamp i spidsen for Køge Boldklub blev spillet midt i den heldigvis nu afsluttede Corona-periode, nemlig den 30. april 2021 på hjemmebane mod Herlufsholm GF som blev sendt retur sydover med et nederlag på 5-1 i kufferten. Det skete via to scoringer fra Rasmus Heileskov Nielsen og et af Oskar Brøndumbo, Victor Rasmussen og Victor Larsen. På udskiftningsbænken havde Mosegaard bl.a. sin nuværende assistenttræner Marc Lind.

Kampen var den første af i alt fem kampe i nedrykningsspillet fra Sjællandsserien efter Corona i mange måneder havde sat turneringen på standby.

De 75 kampe fordeler sig udover med 50 sejre med 10 uafgjorte kampe og blot 15 nederlag. Den samlede målscore i de 75 kampe er 217-96 - og der er indhøstet  alt 160 points.

Resultatmæssigt må det siges at være godkendt.

I kampen mod FC Kalundborg fredag aften var Nicklas Mosegaard ikke den eneste der rundede 75 kampe for Køge Boldklub - det samme gjorde forsvarsspilleren Kasper Kling, der debuterede den 14. oktober 2017 i en hjemmekamp mod Haslev FC i Sjællandsserien. Køge vandt kampen 1-0 på en Jacob Bendtsen scoring efter en times spil. Kasper Kling kom på banen i det 21. minut som afløser for Mathias Thanner - og gik så ihærdigt til sagen i sin debutkamp, at han et minut før pausen modtog et gult kort fra kampens udmærkede dommer Frederik Cramer - og dermed 10 minutters afkøling i "skammekrogen". Det er foreløbigt blevet til 5 scoringer fra Kasper Kling.

Tillykke til Nicklas og Kasper med de første 75 kampe for Køge - vi glæder os alle til mange flere af slagsen.

Se statistikken over spillere med førsteholdskampe i Køge Boldklub fra 2009-2014 her.

Kasper Kling - 75 førsteholdskampe og 5 mål for Køge Boldklub.