DM i Futsal 2023 til Køge Boldklub: Pragtpræstation bag velfortjent mesterskab

image Køges anfører Adda Egeberg Olsen modtager DM-pokalerne fra DBU og DIF af næstformand i DBU's Futsaludvalg og formand i DBU Sjælland, Jakob Koed.
Per Møller
13. marts 2023 kl. 06:28

Sådan. Køge Boldklub fik søndag den 12. marts føjet endnu et Danmarksmesterskab til den i forvejen fine liste over de største meritter i klubbens 95 årige historie.

I Otterup Idræts Center på Fyn præsterede klubbens kvindeseniorer, der til daglig spiller i 2. Division i udendørs fodbold, nemlig at hente Danmarksmesterskabet i Futsal 2022/23 efter to helt vilde kampe i DBU's Final Four stævne som udover Køge Boldklub også talte de sidste to sæsoners mestre fra København Futsal, Team Viborg og Dybbøl IU fra Sønderjylland.

Køge startede jagten på de skinnende pokaler og guldmedaljer fra DBU og DIF der havde sikker plads på en pult bag dommerbordet i opvisningshallen, med semifinalekampen mod et godt spillende og teknisk dygtigt hold fra Team Viborg. En vanvittig kamp som efter både forlænget spilletid og straffespark hvor man måtte ud i ekstra spark sluttede 8-7 til Køge. En kamp der virkelig fik pulsen op på det højeste hos alle aktører og de mange tilskuere i hallen. Læs mere om semifinalen mod Team Viborg her: Køge Boldklub officielle hjemmeside - Velkommen (umbraco-proxy.com)

Suveræn første halvleg lagde grunden til finalesejr

Finalekampen, der blev fløjtet i gang præcis kl. 16.30, var et opgør mellem de to klubber, der hele sæsonen igennem har kæmpet om førstepladsen i grundspillets østkreds - Køge Boldklub og København Futsal, der i sin semifinale havde besejret Dybbøl IU med 7-1.

De to hold har leveret to fine og underholdende kampe i grundspillet med en sejr til hver side - og denne DM-finale anno 2023 blev ikke nogen undtagelse. Også her måtte alle igennem fuldstændigt vanvittigt nervepirrende 2 x 20 minutters effektiv spilletid før en afgørelse var faldet.

Køge holdet gik til opgaven fyldt med selvtillid efter sejren i semifinalen - og leverede en fremragende første halvleg hvor holdet virkelig viste sit værd - og på tre eminente scoringer af Maria Jacobsen i det 3. og 8. minut samt af Louise Engholm på 25-års fødselaren Laura de Fries fremragende forarbejde i det 16. minut kunne gå til pausen med en sikker føring på 3-0.

Men intet er afgjort i Futsal før det uigenkaldeligt sidste fløjt har lydt - og anden halvleg blev for Køges vedkommende en nervøs omgang, hvor takterne fra de første 20 minutter ikke rigtigt kom op i samme gear.

Det skyldes ikke mindst, at det man havde frygtet mest - en hurtig reducering fra København Futsal til 3-1 - faldt inden der var spillet et minut.

Københavnerne overtog herefter dirigentstokken, og ligesom i semifinalen måtte Køge-holdet slås for sagen - og glæde sig over, at målmand Line Hemme Nielsen havde fundet storspillet frem til denne for holdet hidtil største kamp i Futsal-karrieren. Line Hemme Nielsen klarede bl.a. et straffespark umiddelbart efter at Laura de Fries havde bragt Køge foran med 4-1.

5-1 blev det også ved Louise Engholm på et forrygende lob fra midten af banen da København Futsals målmand havde bevæget sig for langt frem.

Så troede alle at kampen var afgjort med otte minutter tilbage at spille. Men nej - det meget rutinerede København-hold troede fortsat på at de kunne vende kampen, og det udviklede sig til at blive nogle meget "varme" sidste minutter for køgenserne.

To mål inden for samme minut i halvlegens 8. og 9. minut bragte stillingen på 5-3 og da det med fem minutter tilbage blev 5-4 var spændingen for alvor på højeste niveau.

Køge-holdet fik dog afværget det enorme pres fra København Futsal der jagtede det tredje mesterskab i træk - og forløsningen for Køge kom med et minut tilbage af kampen da Maria Jacobsen fuldendte sit hattrick og bragte Køge foran med 6-4.

Kort efter lød kampens slutsignal og Køge-spillerne kunne sammen juble over den fornemme triumf som de bestemt ikke kom sovende til. Det blev samlet til mere end tre timers meget hård fight for at hente pokaler og medaljer med hjem til det østsjællandske.

Kæmpe tillykke til holdet - det var så meget fortjent efter en helt igennem fin Futsal-sæson 2022/23.

Efter kampen kåredes hattrick-helten Maria Jacobsen til stævnets bedste spiller og modtog DIF-plaquetten af formand for DBU's Futsal-udvalg, Ole Ladefoged inden selve uddelingen af medaljerne fra DBU og DIF kunne starte. En uddeling som næstformand for DBU's Futsaludvalg og formand for DBU Sjælland Jakob Koed og formand for DBU's Futsaludvalg Ole Ladefoged stod for.

Bronzemedaljerne gik til Team Viborg.

Herefter kunne Køge-spillerne trække sig tilbage til et velfortjent bad hvorefter delegationen kunne sætte kursen hjem til Køge i Herfølge Turistfarts dejlige bus med endnu et dansk mesterskab til Køge Boldklub i bagagen.

Holdet så således ud: Line Hemme Nielsen, Julie Gothenborg, Celia Toxborg, Mathilde Ajstrup, Caroline Østergaard, Adda Egeberg Olsen, Signe Anesen, Laura de Fries, Louise Engholm, Maria Jacobsen, Laura Bro Stenbek og Julie Jacobsen.

Holdets trænere Carsten Grønning og Kent Hørlyk Sehested. Fysisk træner Mikkel Benzon og holdleder Jeanette de Fries.

Se listen over alle Køge Boldklubs danske mesterskaber gennem tiderne her: Køge Boldklub officielle hjemmeside - Velkommen (umbraco-proxy.com)

Herunder nogle dejlige minder fra Otterup Idræts Center:

Finalekampen er i gang - Køge er i angreb med anfører Adda Egeberg Olsen (6), Mathilde Ajstrup (5) blandt spillerne.

Sidste dommerfløjt har lydt og Køge-spillerne kan storme ind på banen for at lykønske hinanden med sejren på 6-4.

"Hvem var det der vandt i dag - det var dem fra Køge af".

Holdleder Jeanette de Fries (i midten) puster ud efter den dramatiske finale i selskab med Maria Jacobsen (13) og Louise Engholm (10) der tilsammen tegnede sig for fem af de seks Køge-mål i DM-finalen.

Maria Jacobsen blev efter kampen kåret til stævnets bedste spiller - og modtager her DIF-plaqutten som det tydelige bevis på det af Ole Ladefoged fra DBU's Futsaludvalg.

Jakob Koed og Ole Ladefoged fra DBU's Futsaludvalg overrakte guldmedaljerne fra DBU og DIF til de glade Køge-spillere. Her er det Maria Jacobsen (13) og anfører Adda Egeberg Olsen der modtager deres medaljer.

Køge-træner Carsten Grønning venter på at modtage hans velfortjente medaljer,

Finalestævnets bedste spiller, Maria Jacobsen (tv) med DIF's plaquette og anfører Adda Egeberg Olsen med DBU pokalen.

Køge-holdet der med sejren skrev sig ind i klubbens historiebøger. Bagerste række fra venstre ses Line Hemme Nielsen, Signe Anesen, Laura de Fries, Caroline Østergaard, Laura Bro Stenbek og Louise Engholm. Forreste række fra venstre ses Mathilde Ajstrup, Julie Jacobsen, Maria Jacobsen, Julie Gothenborg, Adda Egeberg Olsen og Celia Toxborg.