Drenge DM i 1981

Køge Boldklub var med, da det andet uofficielle DM for drenge løb af stablen i Nakskov. Det blev en stor triumf, idet Køge vendte hjem med guldmedaljerne og DM-titlen efter en flot indsats. Her fortæller én af de 15 spillere fra Køge-truppen, Claus Andersen, om den store oplevelse.

I 1981 havde vi drenge spillet os frem til DM i Nakskov via en andenplads i den bedste drengerække på Sjælland i forårsturneringen.

Vi havde et utroligt godt hold og en træner og en holdleder der bare kunne deres kram. Samtidig havde vi en opbakning fra vores forældre jeg aldrig har kendt magen til. Der var kamp om hvem der skulle køre til kampene og til DM var næsten alle forældrene indlogeret i telte og campingvogne på den lokale campingplads. Vi drenge blev indlogeret på byskolen i Nakskov.

Fredag den 11. september 1981 tog vi afsted fra Køge Stadion. Selvfølgelig i privatbiler, så efter indlogering og en tur en svømmehallen blev vi sendt i seng, vi skulle jo være friske til næste dags store opgave.

Køge-Vejle BK: 2-2
Den første kamp stod mod Vejle Boldklub. Holdet førte rækken i Jylland og blev betegnet som favorit til DM. Vi blev presset meget lige i starten. Men langsomt fik vi arbejdet os ind i kampen og Niels Hansen fik scoret til 1-0. Vejle fik udlignet til 1-1 på straffespark, Jørgen Andersen fik scoret til 2-1 i  2. halvleg, men til sidst udlignede Vejle heldigt udlignet.

Køge-Fjordager: 3-1
Den anden kamp var mod Fyns bedste hold. Her spillede vi godt og vandt 3-1. Her scorede Niels Hansen 2 gange og Jørgen Andersen 1 gang.

Køge-B.1901: 3-2
Den tredje kamp gik vi meget sejrssikre på banen og inden vi havde fået set os om var vi bagud 2-0. Vi fik en velfortjent skideballe af "Benusser" i pausen, og det hjalp og vi fik vendt kampen til en sejr på 3-2. Vi var i kvartfinalen.

Køge-Dronningborg: 3-2
Kvartfinalen blev et sandt drama. Igen kom vi bagud 2-0, men efter et selvmål af Dronningborg stod der lige pludselig Køge på det hele, og 10 sekunder før tid tog vores back Mikael Larsen sagen i egen hånd og bankede den ind i hjørnet, 2-2 og dermed forlænget spilletid. Igen var vi heldige og 1 minut før tid fik Andre Andersen scoret  til 3-2. Vi var i semifinalen!

Køge-Kastrup BK: 4-1
I semifinalen skulle vi møde Kastrup Boldklub. Her spillede vi vores bedste kamp og vandt overlegent 4-1. Stig Petersen, Mikael Hansen, Jørgen Andersen og Andre Andersen scorede. Vi var i finalen!

I finalen skulle vi møde Gladsaxe Hero Boldklub, som vi lige havde slået i semifinalen i SBU Pokalturneringen med 1-0.

Igen blev vi presset lidt i starten, men langsomt og sikkert overtog vi kampen og vandt fortjent 1-0 på mål af Niels Hansen, som i øvrigt blev turnerings topscorer med 6 mål.

Efter store jubelscener blev vi hyldet på Nakskov Stadion af omkring 600 tilskuere, men det var intet imod hvad der ventede da vi kom hjem på Køge Stadion hvor Køges 1. Divisionshold spillede lokalbrag mod Næstved. Her var der 6.000 tilskuere og vi blev hyldet på midten af banen i halvlegen.

I øvrigt, hvis man kigger på de andre hold fra DM i 1981 kan man se, at der er mange profiler der senere har gjort det godt og også været på landsholdet. I flæng kan nævnes Bjarne Goldbæk, Martin Birn og Alex Nielsen.