Serie 1: To halvlege som dag og nat i forårspremieren

image En af Køges chancer for at afgøre kampen definitivt i anden halvleg.
Per Møller
16. marts 2024 kl. 07:32
To klubikoner hyldet inden kampen for at have passeret 100 kampe for Køge Boldklub

Fredag aften blev forårssæsonen 2024 i Serie 1, Pulje 2 skudt i gang for Køge Boldklubs vedkommende. Det skete hjemme på Capelli Sport Stadion, hvor holdet havde besøg af rækkens nummer tredjesidst, B.73 Slagelse.

Køge-holdet kom godt fra start og lagde fra første minut et hårdt tryk på gæsterne, der kun meget sjældent kom i nærheden af Køges straffesparksfelt, hvor målmand Emil Martinsen havde nogle meget rolige første 45 minutter.

Køge producerede masser af gode angreb den første halve time - og især var Magnus Rasmussen på højrekanten en evig kilde til uro i B.73 Slagelses forsvar.

Belønningen for den gode start kom i kampens 18. minut, da et af rigtigt mange hjørnespark i første halvleg, serveret af Oliver Sønderbæk Andersen, fandt pandebrasken på Christian Kjelstrup Larsen. Forsøget prellede af på overliggeren, men riposten stod Bertil Storskov klar til at sende i nettet til 1-0 føring til Køge.

Der skulle kun gå fem minutter før føringen blev fordoblet. Et rigtigt flot angreb, hvor Magnus Rasmussen endnu engang blev sendt afsted på højrekanten. Hans præcise indlæg blev flot sendt videre i nettet af Rasmus Heileskov Nielsen uden chance for B.73-keeperen. 2-0 efter 23 minutter - og alle havde en fornemmelse af at Køge var på vej mod en sikker sejr.

Men efter en glimrende første halvleg - så bør anden halvleg hurtigt gå i glemmebogen. Køge leverede en mildest talt meget sløj indsats de sidste 45 minutter, og en sikker sejr var på nippet til at blive formøblet til sidst.

B.73 Slagelse fik - i en periode hvor Køge spillede med 10 mand da August Christiansen var sendt til 10 minutters afsvaling af kampens dommer Lennerth Pedersen, reduceret til 2-1 med et kvarter igen - en af de få gange de var i nærheden af Køges mål. Dette mål skabte nervøsitet hos Køge, der ikke kunne få lukket kampen definitivt til egen fordel.

I overtiden måtte der endda en mesterredning fra Emil Martinsen til for at holde en udligning fra at blive en realitet. På det efterfølgende hjørnespark fra B.73 fik Køge etableret et hurtigt kontraangreb, hvor Emil Andersen blev sendt afsted i venstre side. Tæt ved baglinjen fandt han den fremstormende debutant Magnus Tange Bødker, der havde let ved at score til 3-1 - og så troede alle at kampen var definitivt afgjort.

Men nej - endnu en sløset omgang med bolden hos Køge gav B.73 Slagelse mulighed for at skabe en sidste spænding om udfaldet da de udnyttede gaven fra Køge til at reducere til 3-2. De sidste to tillægsminutter føltes som en evighed for Køge.

Men sejren kom i hus - 3-2 stod der på måltavlen efter sidste dommerfløjt - og tre uhyre vigtige point kom ind på kontoen. Det bragte Køge op på en samlet førsteplads med Raklev GI, der dog først skal i aktion lørdag hjemme mod Fårevejle Boldklub.

Hos Køge blev der givet debut til Jeppe Haugaard og til Magnus Tange Bødker. Tillykke med debuten til dem begge og held og lykke i de forhåbentligt mange kampe der venter forude i den zebrastribede trøje

I Køges omklædningsrum var der en trykket stemning. Spillerne var tydeligt klar over at deres indsats i anden halvleg ikke skal gentage sig hvis drømmen om at bevare topplaceringen skal bevares.

Cheftræner Nicklas Mosegaard var da heller ikke i det bedste humør da han efter at have fået sundet sig lidt tog ordet og bl.a. sagde disse ord til sine spillere:

"Jeg håber alle fik lært af dette. En sådan indsats bør være et slut kapitel for denne sæson. Det var ganske enkelt en skandale. For at være med på dette niveau kræves at alle yder en 100 procent indsats i samtlige 90 minutter. Spiller vi sådan i næste uge mod Benløse får vi klaps. Nu slap vi med skrækken denne gang mod et B.73 Slagelse hold der ikke engang var i stærkeste opstilling. Det var en skandale at vi overhovedet kom i vanskeligheder. Vi faldt i søvn i pausen efter en lovende første halvleg og troede åbenbart vi kunne liste os igennem de næste 45 minutter. Den går ikke. Vi arbejder videre på mandag og onsdag. Der er noget der skal rettes op på".

Køges hold mod B.73 Slagelse bestod af følgende spillere:

Emil Martinsen, Magnus Rasmussen, Magnus Farver Sørensen, Christian Kjelstrup Larsen, Oliver Sønderbæk Andersen, Asger Iversen, Joakim Holm, Jeppe Haugaard (debutant), Emil Andersen, Rasmus Heileskov Nielsen, Bertil Storskov.

På udskiftningsbænken startede August Christiansen, Magnus Tange Bødker (debutant) og Andreas Haugaard.

Køges næste kamp spilles lørdag den 23. marts kl. 11.00 på udebane mod Benløse IF på banen ved Benløsehallen.

Se stillingen i Serie 1, Pulje 2 her

Hyldest til to klubikoner

Inden kampen kunne Køge Boldklub hylde to spillere, der har passeret de 100 officielle førsteholdskampe for klubben.

Emil Andersen havde inden kampen spillet 122 kampe for Køge Boldklub, i hvilke han har scoret 20 gange. Emil Andersen fik sin debut den 17. april 2014 i en udekamp mod Holmegaard GB.

Jesper Krogh har spillet 103 kampe for Køge Boldklub, for hvem han fik debut den 16. august 2014 i en kamp mod Hvalsø IF. Jesper Krogh har scoret to gange for Køge.

Stort tillykke til Emil og Jesper. Held og lykke i de kommende mange kampe og tak for jeres indsats for klubben.

Begge spillere modtog en flot vingave fra formand Brian Hansen.

Vingaven er fra sponsor Køge Vinkompagni, Vestergade 20 H i Køge.

Emil Andersen (th) gratuleres af formand Brian Hansen for at have passeret de 100 officielle førsteholdskampe for Køge Boldklub. I alt har Emil Andersen med kampen fredag aften spillet 123 kampe for klubben. Vingaven er fra sponsor Køge Vinkompagni, Vestergade 20 H i Køge.

Den skadesramte Jesper Krogh (th) blev gratuleret af formand Brian Hansen for at have passeret de 100 officielle førsteholdskampe for Køge Boldklub. I alt har Jesper Krogh spillet 103 kampe for klubben. Vingaven er fra sponsor Køge Vinkompagni, Vestergade 20 H i Køge.