Serie 1: Køge gik totalt målamok i anden halvleg

image En situation fra kampen FC Kalundborg mod Køge (i orange trøjer). Foto: Carit Hansen.
Per Møller
13. april 2024 kl. 17:46
Og vigtigt point til andetholdet i topopgøret i Herlufsholm

Efter sidste weekends skuffende 1-4 nederlag mod Svebølle BI på Capelli Sport Stadion var det et tændt og topmotiveret Køge-hold, der fredag aften indtog Munkesø Stadion i Kalundborg til opgøret mod FC Kalundborg, der i efteråret overraskende vandt det første indbyrdes opgør med 2-1 i Køge.

Men denne gang var der ingen pardon. Køge der kom i et nyt system satte sig på spillet fra første fløjt og skabte masser af chancer allerede i første halvleg, og burde allerede havde ført med 4 eller 5-0 ved pausen.

Men mirakuløst nok kunne hjemmeholdet gå til pause med stillingen 0-0 - men efter en snak i pausen, gik Køge totalt målamok i de sidste 45 minutter, og med ikke færre end otte scoringer kunne holdet tage den lange tur hjem til Østsjælland med tre points i bagagen og en sejr med de sjældne cifre 8-1.

"Vi lykkedes denne gang som hold, der var en helt anden vilje. Vi havde valgt at foretage nogle udskiftninger i forhold til den seneste kamp taget ud fra dels Svebølle-kampen og træningen i ugens løb", fortæller en tilfreds Køge-træner Nicklas Mosegaard.

Anden halvleg var kun tre minutter gammel før netmaskerne blafrede første gang bag FC Kalundborgs målmand. Bolden sendt derind af Bertil Storskov.

Elleve minutter senere kom Magnus Rasmussen på måltavlen med sit mål til 2-0 efter opspil fra Emil Andersen. Yderligere to minutter senere var Magnus Rasmussen på pletten igen og gjorde det til 3-0 på forarbejde af Asger Iversen.

Og så faldt målene i en lind strøm:

0-4 blev det i det 67. minut ved August Christiansen med assist fra Magnus Tange Bødker.

0-5 blev det i det 70. minut ved Rasmus Heileskov Nielsen efter forarbejde fra August Christiansen.

0-6 efter 72 minutter ved August Christiansen efter assist fra Emil Andersen.

0-7 blev det i det 73. minut ved Magnus Tange Bødker, igen efter oplæg fra Emil Andersen og så tog Køge-holdet sig en "slapper" på et kvarters tid, inden Magnus Rasmussen i det 88. minut fuldbyrdede sit hattrick med scoringen til 8-0 efter forarbejde fra Rasmus Heileskov Nielsen.

I kampens døende sekunder fik hjemmeholdet pyntet på resultatet med reduceringen til 8-1.

"En dejlig sejr og en god reklame for næste kamp hjemme mod Jyllinge FC på fredag aften kl. 19.00 på Capelli Sport Stadion. Endnu en af de mange vigtige kampe der nu kommer i en lind strøm. Det gælder om at holde snuden lige i vandet", siger Nicklas Mosegaard, der roser Bertil Storskov og Jeppe Haugaard for nogle meget stærke præstationer, ligesom han midt i anden halvleg kunne give comeback til den stærke midterforsvarer Tobias Ljungstrøm.

Køges hold mod FC Kalundborg så således ud:

Emil Martinsen, Kasper Kling, Christian Kjelstrup Larsen, Asger Iversen, Joakim Holm, Magnus Rasmussen, Jeppe Haugaard, Emil Andersen, August Christiansen, Magnus Farver Sørensen og Bertil Storskov.

På udskiftningsbænken startede Magnus Tange Bødker, Tobias Ljungstrøm og Rasmus Heileskov Nielsen. Alle tre kom i aktion i anden halvleg.

Med sejren bevarer Køge tredjepladsen i Serie 1, Pulje 2, efter at Svebølle BI lørdag eftermiddag besejrede topholdet Raklev GI med 3-2 i weekendens topbrag i Svebølle.

Vigtigt point til andetholdet

Køge Boldklubs andethold i Serie 3, Pulje 8 var lørdag eftermiddag i aktion i et spændende topopgør på udebane mod Herlufsholm GF.

Kampen sluttede 1-1 efter 1-0 føring til Herlufsholm GF ved pausen på et mål i kampens 28. minut.

Et kvarter efter pausen udlignede Frederik Frimann for Køge efter assist fra Gustav Botha Andersen.

Med det uafgjorte resultat er Køge fortsat med fremme i Top 3 i rækken - og holdets næste opgave er fredag den 19. april kl. 19.15 mod Karrebæk IF på Køge Idrætspark.

Cheftræner Mikkel Røder havde valgt at tage følgende 14 spillede med tip opgøret i Herlufsholm:

Daniel Carvalho, Jonas Jensen, Magnus Brandt Jørgensen, Victor Rybak Frandsen, Frederik Frimann, Emil Bjerge Hansen, Gustav Botha Andersen, Gustav Holst Pedersen, Viktor Thorsted, Andreas Kirkeby Frigioni, Victor Kragballe, Tobias Brandt Jørgensen, Kasem Useinovski og Lasse K. Arbøll.