Serie 1: Kneben men fortjent sejr over Benløse IF

image Fra kampen i Benløse lørdag middag. Med nr. fem ses Joakim Holm og nr. 12, Magnus Rasmussen. (Foto: Carit Hansen).
Per Møller
23. marts 2024 kl. 22:46

Køge Boldklubs førstehold var lørdag middag på besøg hos Benløse IF til 15. spillerunde i Serie 1, Pulje 2.

Det var et afbudsramt mandskab, som Køges trænerduo Nicklas Mosegaard og Marc Lind sendte på banen.

"Vi har virkelig oparbejdet en lang liste over skadede spillere, ligesom et par stykke måtte melde fra på grund af sygdom - men vi har gode erstatninger, så vi fik hevet tre meget vigtige point i land", fortæller cheftræner Nicklas Mosegaard.

Sidste weekend vandt Køge med 3-2 hjemme over B.73 Slagelse efter en glimrende første og meget skidt anden halvleg.

Denne lørdag i Benløse blev resultatet igen 3-2 til Køge - og billedet lignede lidt det fra sidste weekend hvor Køge gik til pause med en føring på to mål, men alligevel måtte kæmpe sejren hjem i anden halvleg.

"I dag var det meget bedre end sidst mod B.73 - vi stoppede ikke med at spille i dag som vi gjorde sidst. Vi havde fint styr på Benløse hele kampen igennem - og de får kun deres to mål på to store forsvarsfejl. Vi får hevet en fortjent sejr i land", siger Nicklas Mosegaard.

De mange afbud betød bl.a. at Køge måtte hive angriberen Emil Andersen tilbage på den centrale midtbane. Og allerede efter en halv time måtte venstre forsvarsspiller Oliver Sønderbæk Andersen forlade banen med en fiber i baglåret og han blev afløst af Kasper Kling.

Køge kom godt fra start og allerede efter 9 minutters spil bragte Rasmus Heileskov Nielsen holdet på 1-0 da han udnyttede et fint oplæg fra Magnus Tange Bødker, debutanten der blev matchvinder i sidste uges kamp mod B.73 Slagelse.

Efter 18 minutter udlignede Benløse IF på den første af to gaver fra Køges bageste geledder. Men inden pausen havde Bertil Storskov med to scoringer bragt Køge på 3-1.

Målet til 2-1 kom efter 35 minutters spil og oplægget hertil kom fra Magnus Rasmussen mens scoringen til 3-1 kom kort før pausen og for anden gang i kampen kom oplægget fra Magnus Tange Bødker, der blev kåret til Køges "Man of the Match".

Med et kvarter tilbage af kampen fik Benløse IF reduceret til 3-2 - men nærmere kom midtsjællænderne ikke, og Køge kunne rejse hjem med tre vigtige point - i øvrigt holdets femte sejr i træk.

Med sejren lagde Køge op til et rigtigt topbrag i næste spillerunde - fredag den 5. april kl. 19.00, hvor rækkens nummer tre, Svebølle BI kommer på besøg på Capelli Sport Stadion i Køge.

Nu venter to ugers kamppause på grund af påsken - og det er en pause, som Nicklas Mosegaard byder velkommen.

"De to uger der nu er mellem kampen mod Benløse og næste kamp mod Svebølle kommer ganske perfekt for os, så vi kan få givet truppen noget restitution og give de skadede spillere muligheder for at blive klar. Træningspassene i de to uger bliver også doseret så vi tager hensyn til ikke at få flere spillere på skadeslisten", siger Nicklas Mosegaard.

Køges hold mod Benløse IF så således ud:

Emil Martinsen, Magnus Rasmussen, Lasse Lindbjerg, Joakim Holm, Oliver Sønderbæk Andersen, Christian Kjelstrup Larsen, August Christiansen, Emil Andersen, Rasmus Heileskov Nielsen, Bertil Storskov og Magnus Tange Bødker.

På udskiftningsbænken startede Kasper Kling, Benjamin Torrecillas og Christian Øie Sørensen - og alle tre kom i aktion i kampen.

Se stillingen i Serie 1, Pulje 2 efter 15. spillerunde.

Benjamin Torrecillas (13) fik næsten hele anden halvleg som afløser for Rasmus Heileskov Nielsen. Det var Benjamins 3. kamp for Køges førstehold. (Foto: Carit Hansen).