Serie 1: Klasseforskel i træningsdysten mod Herfølge

image Mathias Johnsen glæder sig over endnu en sejr til Køge. (Foto: Carit Hansen).
Per Møller
24. februar 2024 kl. 09:31
Køges Serie 1-hold besejrede Herfølges Sjællandsseriehold med 7-1 i fredagens træningskamp.

Fredag aften dannede Herfølge Stadion ramme om en træningskamp mellem hjemmeholdet Herfølge Boldklub der spiller i Sjællandsserien og Køge Boldklub, der kæmper for at sikre sig oprykning fra Serie 1 til Sjællandsserien.

Lad det være sagt med det samme - der var tydeligt kvalitetsforskel på de to mandskaber, og da kampen blev fløjtet af var resultatet 7-1 til gæsterne fra Køge, der gik til pausen med en føring på 5-1 i ryggen.

"Selvom vi vandt en sikker sejr og leverede en rigtig flot første halvleg, er der dog også noget som der skal arbejdes videre med, nemlig at vi skal lære at holde dampen oppe på 100 procent hele kampen igennem. Det kan ikke nytte at vi kun kører for fuld skrue i en halvleg og så slapper af i perioder - så får vi problemer når vi skal til at spille om points i den benhårde Serie 1-række. Hvis vi skal opfylde vores drømme om en dag at spille i Danmarksserien, skal vi presse og selv endnu mere - og det vil bl.a. sige at der skal køres på i samtlige 90 minutter. Så vi må jo arbejde på at rette op på det. Men arbejdsindsatsen set over hele kampen kan der bestemt ikke denne gang sættes en finger på", siger cheftræner Nicklas Mosegaard.

Nicklas Mosegaard måtte se bort fra flere folk - bl.a. Joakim Holm, Jesper Krogh og August Christiansen der alle sad over med skader. Desværre blev skadeslisten udbygget med Malte Gleerup der vred rundt på foden og Thomas Thorsted, der fik et vrid i knæet.

"Jeg krydser fingre for at deres skader ikke er alvorlige og koster en længere pause. Vi har ikke råd til at få en længere skadesliste", fastslår Nicklas Mosegaard.

Køge kom bagud efter seks minutters spil da hjemmeholdet straffede en opspilsfejl hos Køge, men derfra var det Køge der sad på det hele - og holdet kunne altså drage hjem med en sejr på 7-1. Bertil Storskov scorede tre gange, Rasmus Heileskov Nielsen og Emil Andersen hver to gange.

Køges næste træningskamp - den næstsidste i rækken inden premieren på forårssæsonen om tre uger - spilles lørdag den 2. marts kl. 12.45 mod Albertslund IF på Capelli Sport Stadion, hvor der naturligvis er gratis adgang for publikum.

En situation fra fredag aftens træningskamp. Køge målmand Emil Martinsen gør klar til at igangsætte et nyt Køge-angreb. (Foto: Carit Hansen).