Køge skuffede fælt i topopgøret mod Svebølle BI

image Køge i angreb – med nummer 5 ses Joakim Holm og med nr. 12 Magnus Rasmussen. (Foto: Carit Hansen).
Per Møller
06. april 2024 kl. 22:03
Også nederlag til andetholdet i Serie 3, Pulje 8

Fredag aften var der linet op til meget interessant topopgør i Serie 1, Pulje 2 på Capelli Sport Stadion i Køge, hvor Køge Boldklubs førstehold havde besøg af rækkens nummer tre, Svebølle BI, som inden kampen var to point efter Køge.

Med en sejr kunne Køge altså tage et mega spring mod oprykning til Sjællandsserien – men sådan skulle det ikke gå.

Gæsterne fra Svebølle BI kunne nemlig rejse hjem med en sikker – og ganske fortjent – sejr på 4-1 efter 0-0 ved pausen.

Og det efter en Køge-indsats, der lod rigtigt meget tilbage at ønske.

”Det var ganske enkelt en utroligt skuffende oplevelse at vi går ud og leverer en så blodfattig indsats i et topopgør, hvor vi virkelig kan lægge afstand til vores konkurrent. Som vi spillede denne fredag aften, kunne vi tabe til alle. Vores indsats var ganske enkelt lige så gråt og trist som vejret”, siger en dybt skuffet Køge cheftræner Nicklas Mosegaard.

”Der blev ikke overholdt nogen aftaler overhovedet. På nær et par stykker arbejdede ingen for det. Det var voldsomt dårligt. Og ekstra ærgerligt, når vi så lørdag erfarer at vi fik en håndsrækning da Køge Nord FC besejrede rækkens nummer fire, Jyllinge FC. Med en sejr over Svebølle kunne vi have duftet en oprykning forude. Men nu skal vi i stedet hurtigst muligt hanke op i os selv og finde vej tilbage til vindersporet – og det gode spil, som vi ved vi kan levere. Lad os håbe at dette var en advarsel om, at intet kommer til os uden at der arbejdes hårdt for det”, siger Nicklas Mosegaard videre.

Anden halvleg blev en katastrofe for Køge. Holdet kom bagud 2-0 på scoringer i det 57. og 74. minut. I kampens 78. minut reducerede August Christiansen til 2-1 og skabte fornyet håb om et sent comeback. Men det håb slukkede Svebølle effektivt med to scoringer i det 80. og 85. minut.

Køges hold mod Svebølle BI så således ud:

Emil Martinsen, Kasper Kling, Christian Kjelstrup Larsen, Magnus Rasmussen, Jeppe Haugaard, Joakim Holm, Magnus Farver Sørensen, Emil Andersen, August Christiansen, Rasmus Heileskov Nielsen og Bertil Storskov.

På udskiftningsbænken startede Asger Iversen, Magnus Tange Bødker og Andreas Haugaard. Og alle kom i aktion i løbet af anden halvleg.

Køges næste opgave er udekamp fredag den 12. april kl. 19.00 mod FC Kalundborg på Munkesø Stadion i Kalundborg.

Se stillingen i Serie 1, Pulje 2 her.

Også nederlag til andetholdet

Andetsteds på Køge Idrætspark, på Beierholm Banen, spillede andetholdet i Serie 3, Pulje 8 også topopgør – nemlig mod Nyråd/Langebæk Alliancen.

Også her måtte Køge se sig besejret.

”Vi taber ganske fortjent med 3-2. Vi spiller vores spil de første 10 minutter og så begynder det at ligne at vi var færdige for i dag. Der kommer en masse fejl og vi spiller ikke som et hold, men som en flor individer. Det er nu vi skal rykke sammen og spille det spil som vi ved vi kan”, siger cheftræner Mikkel Røder efter kampen.

Køge fik ellers en ønskestart da Gustav Holst Pedersen efter bare fem minutters spil scorede til 1-0 efter oplæg fra spillende assistenttræner Victor Rybak Frandsen. Men med scoringer i 17, 32 og 66 minut bragte Nyråd/Langebæk Alliancen sig på 3-1, inden Gustav Holst Pedersen fik pyntet på resultatet i sidste minut.

Med nederlaget har Køge lagt presset over på sig selv og der skal en helt anden mentalitet ind i det allerede fra næste uge, hvor der igen er topkamp på programmet – på udebane mod Herlufsholm GF, som med en sikker 5-1 sejr over Præstø IF rykkede foran Køge i Serie 3, Pulje 8.

Køges hold bestod af følgende spillere:

Daniel Carvalho, Benjamin Torrecillas, Victor Rybak Frandsen, Emil Bjerge Hansen, Gustav Botha Andersen, Viktor Thorsted, Kasper Lillelund, Andreas Maibom, Andreas Frigione, Victor Kragballe, Tobias Brandt Jørgensen, Kasem Useinovski, Lasse K. Arbøll og Gustav Holst Pedersen.

Se den aktuelle stilling i rækken her.

Kampen mod Herlufsholm GF spilles lørdag den 13. april kl. 14.00 på Seiffert Arena i Herlufsholm.

En situation fra Serie 3 kampen mod Nyråd/Langebæk Alliancen på Beierholm Banen i Køge. (Privatfoto).