Menu

Store udenlandsrejser

image Førsteholdet var i juli måned 1980 på en 17-dages træningstur til Toronto i Canada som optakt til efterårssæsonen.

De første mange årtier var Køge Boldklubs førsteholdstrup på flere store, spændende udenlandsrejser. 

Her er nogle af de store rejser:

Jugoslavien 1949
Det var med meget store forventninger, at 15 spillere, 3 ledere og 3 turister mandag morgen den 28. november 1949 samledes i Køge for at begive sig ud på den hidtil største tur i boldklubbens historie. Roskilde-Hansen sørgede for det første stykke af turen, nemlig til lufthavnen, hvorfra holdet i en norsk maskine blev befordret til Paris i løbet af fire timer. Turen var ikke særlig spændende, det var skyet, og maskinen lå ikke helt roligt i luften, men der var dog ingen, der blev rigtigt syge.

Østen 1954
Køge Boldklub foretog i tiden fra 13. januar til 17. februar 1954 en dejlig “fodboldtur” til Østen. Andre klubber havde tidligere turneret derude, men ingen af dem havde gennemført turen med charterfly, som vi gjorde det, hvilket ganske vist var ensbetydende med en tidsmæssig længere tur, men til gengæld var turen tilrettelagt således, at vi virkelig havde mulighed for at få andet end lige netop fodbold-prægede oplevelser ud af turen.

Milano 1965
Det var med en vis spænding og rejselyst vi mødte på Køge banegård lørdag den 4. december 1965 med Italien som rejsemål. Efter afskeden med alle, der var mødt frem for at ønske os held og lykke på turen, var det med en vis beklemthed vi satte os i toget mod Næstved, men efter at forskellige af deltagerne havde “brændt en lille vits af”, kunne man mærke, at den tur kunne ikke slå fejl. Alle var mødt med den rigtige indstilling.

Mellemøsten 1967
Ganske vist var det ikke helt friske og solbrændte 16 spillere og 4 ledere, der vendte hjem 1. påskedag fra Køge Boldklubs tur til Syrien, men hele rejseselskabet var enige om, at det havde været alle tiders tur. – Naturligvis havde vi stillet visse forventninger, fortæller én af rejsens ledere John Ekbom, men de blev langt overtruffet. Både med hensyn til oplevelser, forholdene i Syrien og betjeningen var det en succesfyldt tur, som vi meget gerne ser gentaget en gang frem i tiden.

Afrika 1972
Så sidder man der pludselig en aften ved skrivemaskinen og skal til at fortælle lidt om én af de største oplevelser et hold fra Køge Boldklub har haft, nemlig turen til Afrika, nærmere bestemt turen til Nigeria og Ghana i tidsrummet 18.-29. november. Man syntes, det lød så nemt og ligetil den dag, da Medlemsbladets fortræffelige redaktør Søren Olsen, sagde: “Kan du ikke lave et stykke til bladet”. Man siger frisk og frejdigt: “Ja, det skal jeg nok klare”. Og nu sidder jeg hér med hovedet fyldt af tanker, indtryk og oplevelser, som slet ikke har nået at bundfælde sig, men som jeg skal prøve at give videre på tryk.

Østen 1974
Når Køge Boldklubs historie skal omtales, vil nogle enkelte store ting komme frem. Det, der skriver klubbens historie er de to Danmarksmesterskaber i 1954 og 1975, men også oplevelser, væk fra turneringer og det daglige klubliv, har sat sig fast i erindringen hos nogle medlemmer, nemlig de som har deltaget i de to rejser til Det Fjerne Østen. Det er to rejser, der indskriver sig i Køge Boldklubs historie, og i denne artikel vil jeg kort berette om rejsen fra 27. februar-16. marts 1974.

Canada 1980
Mandag den 7. juli 1980 kl. 15.45 drog 45 spillere, ledere og trænere med damer på en 16-dage lang kombineret trænings- og ferietur til Toronto i Canada. Med Sonny’s nye, lækre turistbus gik det mod Kastrup Lufthavn, hvorfra vi skulle med Sterling Airways kl. 18.00. Med en lille halv times forsinkelse lettede vi fra Kastrup med kurs mod Toronto, med en mellemlanding af ca. halvanden times varighed i Keflavik på Island, undervejs. Kl. 22.30 canadisk tid – kl. 04.30 dansk tid – landede vi i Torontos store internationale lufthavn, hvor vore værter ventede på den danske delegation.

Ægypten 1982
Køge Boldklubs divisionshold drog søndag den 20. februar til den 2. marts på træningsophold i Port Said i Ægypten. Under opholdet spillede holdet én officiel kamp samt to træningskampe, hvori træner Leif Sørensen fik rig lejlighed til at eksperimentere med forskellige opstillinger. Desuden havde Leif Sørensen sine spillere til træning to gange dagligt – undtagen på kampdagene – hvor han fik lejlighed til at øve skudtræning, boldøvelser – noget han ikke har haft mulighed for i hjemlige omgivelser på Køge kommunes frygtelige grusbane.